Skip to content

Om kunstgress

Lær mer om våre produkter her!

ScanTurf kvalitet

Kunstgress er en investering. Vi anbefaler deg å tenke langsiktig og gå for kvalitet. Kvalitet er eneste måten du sikrer deg et resultat du kan være fornøyd med i årevis. ScanTurf har markedets desidert mest naturtro og slitesterke produkter med de høyeste garantiene. Vi har også stor fagkunnskap, lang erfaring i bransjen og gir personlig oppfølging og service. ScanTurf er din garanti og trygghet.

Passer for kjæledyr

ScanTurf kunstgress er perfekt for deg med kjæledyr. Den anerkjente "hundehviskeren" Cecar Milan anbefaler kunstgress for å unngå problemer som brune flekker fra urin, jord og gjørme som hundene drar med seg inn i huset, og en hullete og stygg plen etter hundenes graving. Du KAN ha en vedvarende og fin plen selv om du har hund!

Produsert i Europa

Hele vårt sortiment er produsert i Europa. Kvalitet og faglig kompetanse er svært viktig for oss. Hvert ledd i produksjonsprosessen overvåkes nøye, fra den kjemiske sammensetningen av garnet til spensten i fibrene. Produktene våre gjennomgår de hardeste tester og streng kontroll. Resultatet er et kunstgress som leverer på alle plan og over all forventning. Vi leverer et produkt som er helt på topp i Europa, både hva gjelder landskapsgress og innenfor sportsegmentet.

Ekstremt holdbart

Alle produkter fra ScanTurf kommer med holdbarhetsgaranti fra produsenten.

Perfekt til hage og uteområder

Kunstgress forskjønner og øker verdien på ethvert område. Vårt landsskapsgress ser ut som og føles som naturlig gress. Det er mykt og komfortabelt å gå på og krever svært lite vedlikehold. Si farvel til ekstrautgifter som vanning og gjødsling, som jo også er skadelig for miljøet, og kanskje best av alt, si farvel til gressklipperen.

Øker verdien på eiendommen

Kunstgress gjør underverker for eiendommen din! Og det lønner seg alltid! Studier viser at en oppgradering av hage og uteområder kan gi så mye som 12-15% verdiøkning.

Hvor passer det å legge kunstgress?

Det er bare fantasien som setter grenser for bruken av kunstgress. Noen av de mest vanlige områdene er:

  • hager og parkanlegg
  • takterrasser, verandaer og balkonger
  • basseng-områder, campingplasser og utenfor feriehus
  • barnehager, skoler, ballbinger og lokale fellesområder

Ofte stilte spørsmål

Riktig installert og med et kvalitetsprodukt som ScanTurf er kunstgress et fantastisk alternativ til naturlig gress. Fordelene er mange. Først og fremst er det utrolig lettvint. Du får en alltid like grønn og fin og brukervennlig plen som du aldri mer trenger å klippe eller vanne. En ekstra bonus for miljøet foruten at man ikke bruker vann-ressurser, er at man ikke trenger å bruke skadelige kjemikalier for å holde plenen fin. Heller ikke trenger man å tenke på kløver og humler og bier i gresset. Små og store kan løpe barbent og fritt uten bekymring. Og for deg med gresspollenallergi er kunstgress et nytt liv. 

Kunstgress fra ScanTurf er godt egnet for deg med husdyr. Du slipper graving og stygge hull i plenen og gule flekker etter urin. Effektiv drenering, ekstrem holdbarhet og et realistisk utseende gjør kunstgresset vårt til det perfekte valg for enhver hage, hundegård, kennel eller hvilket som helst uteområde, og husdyrene vil elske det like mye som eierne. Alle våre gresstyper er vellegnet for kjæledyr, men vi kan også tilby enkelte spesialtilpassede varianter. Spør din salgsrepresentant for mer informasjon.

ScanTurf kunstgress er helt trygt for barn og er det ideelle underlaget for utendørs og innendørs lek. En bonus er at man slipper grønske på klærne, gjørmete sko, oppskrablede knær og det er ideelt for barn med gressallergier. Vi tilbyr også fallunderlag i ulike tykkelser for ekstra beskyttelse på lekeområder med mye hopping og fallrisiko.

Et ScanTurf standard produkt har opptil 40% mer UV-bestandige stoffer enn alle andre produkter på markedet. En avansert UV-resistanse er bygd inn i hvert eneste gress-strå. Standardproduktene kommer med en garanti mot falming fra produsenten på opptil 10 år. NB! Dette er en global garanti som gjelder i solrike land som Saudi-Arabia, Egypt, Hellas osv. I solfattige Norge vil falming være en desto mindre aktuell problemstilling. 

Ja, ScanTurf gress tåler frost, kulde og hardt vær. 

Drenering er et viktig vilkår for et vellykket resultat når man legger kunstgress. Derfor er ScanTurf kunstgress konstruert slik at det drenerer bedre enn naturlig gress. Første steg er forberedelse av tomten som skal oppgraderes. Dette inkluderer et 3 tommer tykt lag med gjennomtrengelig materiale under selve kunstgressmatten. Kunstgresset er også perforert for optimal drenering. Dette gjør at det er svært lav risiko for mugg eller noe organisk materiale.
Som alle andre overflater, vil kunstgresset bli varmt under direkte og konstant sollys. Men i motsetning til andre overflater, som asfalt, fortau og fjell, har ScanTurf ikke-absorberende egenskaper som senker temperaturøkningen. Selv på de varmeste dagene vil kunstgresset bli nedkjølt raskt og effektivt med litt kaldt vann fra hageslangen.
Kunstgress gir ikke et organisk miljø som bidrar til liv for insekter og småkryp. De er ganske enkelt ikke tiltrukket av det sterile miljøet som eksisterer under kunstgressmatten.
Dersom man gjør et godt forarbeid og grunnarbeid og installerer et kvalitetsprodukt som ScanTurf, er det svært usannsynlig at ugress vil kunne gro gjennom den sterke backingen i kunstgresset.
Tiden det tar å ferdigstille et prosjekt, avhenger av størrelsen på tomten og mengden grunnarbeid som må gjøres.

I de aller fleste tilfeller vil innfyll av sand være godt nok som feste. Sanden gir stabilitet og tyngde til gressmatten og holder gresset på plass. Sanden armerer også gresstråene og gjør at de retter seg fint opp. I enkelte tilfeller kan det allikevel være nødvendig å sikre gressmatten litt ekstra, som i områder med mye vær og vind. Én måte å gjøre dette på er å grave ned impregnert tre langs hjørner og utsatte steder, og skru gresset fast. 

Kunstgress krever svært lite vedlikehold! Vi anbefaler å gå over gresset en gang iblant med en løvblåser eller kost for å fjerne blader og kvister o.l. Dersom du har husdyr, bør du tørke av kunstgresset med en klut e.l. der de gjør fra seg på gresset. Dette av hygieniske årsaker, ikke fordi kunstgresset tar skade av det.